Szkolenia

Zapraszamy na wyjątkowe szkolenie dla początkujących oraz dla osób, które zastanawiają się nad otwarciem własnej pracowni cukierniczej!

Jeżeli:

  • lubisz piec i chcesz poszerzyć swoją wiedzę z zakresu przygotowywania tortów okolicznościowych
  • pieczesz już od jakiegoś czasu i zastanawiasz się nad otwarciem własnej pracowni tortowej
  • masz już swój mały biznes, ale za mało zleceń lub nie zarabiasz odpowiednio

to nasze szkolenie jest właśnie dla Ciebie 🙂

ZAKRES SZKOLENIA:

  • tort od A do Z czyli zbiór przepisów, które pozwolą Wam stworzyć tort artystyczny z naturalnych wysokiej jakości składników (przepis na biszkopt idealny, puszysty stabilny krem oraz mus owocowy, żelkę, chrupiąca prażynka) Dzięki tym przepisom stworzycie wysoki, równy, stabilny tort, który będzie zarówno pięknie wyglądał jak i smakował. Te przepisy bazowe pozwolą Wam stworzyć swoje własne unikalne modyfikacje smakowe.
  • Dekoracja czyli niezbędne akcesoria, totalne must have, elementy robiące efekt wow, nowoczesne techniki zdobienia z użyciem barwników, szablonów, skrobek, elementy z papieru waflowego, masy cukrowej – jedna prosta figurka typu jednorożec, miś, sarenka itp M.in Drip cake, efekt betonu, dekorcje z isomaltu, złote elementy, beziki
  • Biznes czyli wymogi sanitarne do założenia pracowni, dokumentacja, marketing, jak odpicować fanpage (na prawdziwych przykładach, audyt Waszych kont w profilach społecznościowych), gdzie zdobywać klienta i czym go przyciągnąć. WYCENA i kalkulacja opłacalności biznesu
  • Fotografia – czyli ładny tort to tylko połowa sukcesu. Czym i jak robić zdjęcia oraz jak im pomóc robić dobrą reklamę 😉

Cena szkolenia 960 zł netto – wystawiamy fv i certyfikaty. Małe grupy, obiad, przekąski itd w cenie. Szkolenie jednodniowe, ale całodniowe od samego rana do wyczerpania tematu!

Zapytaj o termin